[Holimood獨家] 跟着大廚遊田園Fun Day(包晚餐)

24/7/2021
新田, 牛潭尾
Playwhat節日美食親子假期
活動內容

簡介

假期只得一日但又唔知去邊玩,帶住小朋友就更加頭癢,咁你就需要一個完全唔洗諗嘅Plan喇~ 

呢個FUN DAY有多個攤位比你的小朋友認識大自然,主辦人會先跟小朋友講解大自然繪本,透過繪本認識大自然,他們更能融入和享受在大自然的樂趣,然後小朋友會學習有關香草的知識,例如香茅,左手香,薄荷,迷迭香,金不換,亦會透過觸覺同嗅覺去加深認識,全部都係平時唔會學到既野,最後佢地會用不同香草製作飲品,係熱辣辣既夏天飲杯自己調製的飲品,正啊~ 


除左可以帶走書本上學唔到既知識外,佢地仲會製作草頭寶寶,草頭寶寶的製作過程好簡單,將泥土同種子混合再塞入特製的襪子,浸水後過三五日就會開始發芽,再帶番屋企悉心栽種,培養小朋友的耐性!


係等晚餐的時候小朋友可以盡情係水池嬉水!


呢個FUN DAY另一個重頭戲就係可以享用由大廚Dennis即場烹煮的西式田園套餐。Dennis係西班牙菜餐廳 Futurus Gourmet的主廚,入廚經驗超過25年!佢係側邊烹調多款美食~


誘人的香味同色彩繽紛的賣相令人食指大動

仲有特別為小朋友烹調的豐富晚餐

加上置身於大片綠油油的草地中,實在係令人大快朵頤!

場地仲係一個打卡秘境,睇日落好靚架


立即行動!
活動資訊
日期24/7/2021
時間07:00 - 12:30
對象親子
價格HKD 390
地點
地址

新田, 牛潭尾

新田, 牛潭尾

新界

元朗區

舉辦團體
Holimood
Holimood.com 是一個探索本地玩樂體驗的預訂平台。當中包括各個獨有的特色glamping、露營車、酒店staycation、遊艇、wakesurf、渡假屋和各種戶外體驗等等, 希望可以為香港人發掘到更多本地度假好去處。
Holimood
Holimood
按此
cs@holimood.com
852-35680824
更多資訊
平台Playwhat
最後更新24/7/2021 12:30